UEPA: Baví nás rozmanitost naší práce daná jejím mezinárodním dosahem

|

Advokátní kancelář UEPA v současnosti zaměstnává 30 lidí, plánuje ale výrazný růst. „Na obou trzích, v České republice i na Slovensku, zaznamenáváme v současné době obrovskou poptávku po našich službách. Hledáme proto nové kolegy na různých úrovních, a to jak advokáty s několikaletou praxí, tak i koncipienty. To však není vždy snadné, protože pro naši práci potřebujeme velmi dobrouznalost němčiny nebo angličtiny,“ říká v našem partnerském rozhovoru partner kanceláře Lars Klett, který hovoří i za své kolegy, partnery Lucii Hladěnovou a Andrease Ueltzhöffera.

Jak byste představili advokátní kancelář UEPA potenciálním klientům?

Jsme nezávislá advokátní kancelář s kancelářemi v Praze a Bratislavě. Našimi klienty jsou většinou střední a velké společnosti působící po celém světě.

Nabízíme kompletní služby v oblasti obchodního práva. Naše praxe se zaměřuje na fúze a akvizice, právo obchodních společností, právo nemovitostí a stavební právo, obchodní právo, pracovní právo, compliance, právo ochrany osobních údajů, právo duševního vlastnictví, jakož i na soudní spory a rozhodčí řízení.

UEPA má největší německy mluvící tým na českém trhu, všichni naši právníci však hovoří také anglicky. Několik našich advokátů je rovněž registrováno v Německu a jeden v Rakousku.

Díky našim velmi mezinárodním aktivitám máme úzké pracovní vztahy s renomovanými advokátními kancelářemi v mnoha zemích světa, a proto můžeme našim klientům pomáhat i daleko za hranicemi České a Slovenské republiky. 

Jsme nejen právníci, ale také podnikatelé. Proto rozumíme potřebám našich klientů – podnikatelů a manažerů – a poskytujeme jim proaktivní podporu prostřednictvím jasných rozhodovacích nástrojů a řešení.

A jak třeba kolegům advokátům? Jak vnímáte svou pozici na trhu?

V dnešní době je módou mnoha společností a samozřejmě i advokátních kanceláří tvrdit, že jsou „jiné než ostatní“. Díky své práci jsem se setkal s mnoha kolegy a advokátními kancelářemi v různých zemích a myslím, že jsme v některých ohledech opravdu trochu odlišní od „hlavního proudu“ našich konkurentů. Pro zdejší trh jsme sice středně velká advokátní kancelář, ale i přesto je spousta naší práce opravdu mezinárodního charakteru. Denně používáme vedle češtiny a slovenštiny rovněž němčinu a angličtinu. Máme velmi plochou hierarchii a přikládáme velký význam transparentnosti a kolegiální spolupráci.

Zásadní myslím je, že Lars Klett a Andreas Ueltzhöffer pocházejí z Německa. Proč jste se rozhodli vykonávat advokacii v České republice?

Je to tak, kolega Ueltzhöffer pracuje v Praze od roku 1994, já od roku 2000. V případě pana Ueltzhöffera hrály roli i soukromé důvody. Já sám jsem jako student působil v mezinárodní organizaci a poznal jsem již několik zemí střední a východní Evropy. Když jsem dostal nabídku pracovat v Praze, nemusel jsem se dvakrát rozmýšlet. Česká republika byla v té době stále ještě „rozvíjejícím se trhem“ a pro mě bylo vzrušující budovat něco nového. V té době na trhu chyběli právníci, kteří by klientům – mezinárodním společnostem a investorům ze západních zemí – nabízeli právní poradenství na úrovni, na jakou byli tito klienti zvyklí doma od velkých advokátních kanceláří například v Německu nebo ve Velké Británii.

Celý text si můžete přečíst v Lawyers & Business č. 7-8/2022. V elektronické verzi jej můžete zakoupit například na mojecasopisy.cz.

Snímek obrazovky 2022-06-29 v 9.21.08
Předchozí

Šéf daňových sporů BDO Křivánek je nově advokátem

Mediální skupina A 11 kupuje Regionální televizi

Další