Co najdete v ročence Advokátní kanceláře roku?

|

Redakce Lawyers & Business připravila speciální vydání, ročenku Advokátní kanceláře roku 2022/2023, která vychází po eventu Advokátní kanceláře roku 2022/2023 v úterý 23. května a jíž si můžete následně objednat například prostřednictvím webu mojecasopisy.cz

V ročence najdete přehled nominovaných a vítězných kanceláří ve stejnojmenném žebříčku, vybraných významných transakcí a mandátů advokátních kanceláří, nejvýznamnější personálie a události na advokátním trhu, stejně jako další aktuální texty, partnerské rozhovory a profily vybraných kanceláří a dalších společností. Obsah ročenky je tedy takovýto:

VÍTĚZOVÉ A NOMINOVANÍ V ŽEBŘÍČKU ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘE ROKU 2022/2023 

100 NEJZAJÍMAVĚJŠÍCH ADVOKÁTNÍCH KANCELÁŘÍ ROKU 

Lawyers & Business vybírá 100 nejzajímavějších advokátních kanceláří působících v letech 2022/2023 v České republice. Najdete mezi nimi ty největší právní firmy na trhu, stejně jako několik butiků či nově se rodících firem. Nejde totiž o 100 největších kanceláří, ale o 100 právních firem, které se zájemcům o advokátní dění vyplatí sledovat. Při sestavování tohoto seznamu jsme zohlednili několik kategorií. Například vedle velikosti a předpokládaného obratu dané firmy hrálo svou roli také její zapojení se do veřejného života, legislativní a komunitní diskuse, stejně jako zájem o vlastní prezentaci. 

ADVOKACIE V NEUSTÁLÉM POHYBU: VZNIKLY NOVÉ KANCELÁŘE, ZMĚNILI SE ŠÉFOVÉ A PŘECHÁZELY CELÉ TÝMY 

Dvě a dvě velké české advokátní kanceláře loni ohlásily fúze. S účinností od roku 2023 tak vznikly na tuzemském trhu dva noví a zásadní hráči: Sokol Novák tdpA a Chrenek, Toman, Kotrba. Vytvořily se ale rovněž další nové kanceláře, některé z už zavedených firem změnily své šéfy a svá působiště vyměnila i mnohá právnická esa. Rok 2022 byl na dění v advokacii obzvláště boha- tý a v jeho znamení se logicky nese i rok letošní. 

NEJVÝZNAMNĚJŠÍ MANDÁTY REFERUJÍCÍCH ADVOKÁTNÍCH KANCELÁŘÍ V LETECH 2022/2023 

Prodeje a koupě firem globálního významu, právní prozkoumávání nových trhů i dosud neprobádaných sfér byznysu, stejně jako poradenství jednotlivcům s různými problémy napříč oblastmi práva. Odpovědi referujících kanceláří na otázku Lawyers & Business „Jaký svůj mandát v roce 2022/3 hodnotíte jako nejvýznamnější a proč?“ tak ilustrují nejen byznysové dění poslední doby. 

UMĚLÁ INTELIGENCE SMĚLE NASTUPUJE DO ADVOKACIE, I MENŠÍ A ČESKÉ KANCELÁŘE ZKOUŠÍ CHATGPT 

Automatizace a umělá inteligence se stávají – soudě z řady odpovědí na dotazníkovou otázku Lawyers & Business „Přišli jste v roce 2022/3 s nějakou výraznou advokátní inovací?“ – přirozenou součástí fungování stále více advokátních kanceláří. Možná překvapivě nejen těch největších a globálně fungujících, ale i těch menších a vysloveně tuzemských. Moderní programy tak právní firmy nabízejí i svým klientům, pro zjednodušení jejich fungování i ověřování toho, zda je u nich všechno v pořádku. 

Předchozí

Do Unie podnikových právníků přibývají prakticky neustále členové

100 nejzajímavějších advokátních kanceláří

Další