Fond N1 má dva nové partnery, Homolu a Kocarovou

|

Český venture kapitálový fond Nation 1 se přejmenoval na N1 a jmenoval dva nové partnery – Ondřeje Homolu a Kláru Kocarovou. Fond N1, jehož portfolio čítá 33 firem, se připravuje na spuštění navazujícího fondu.

„Letošní rok nás utvrdil v přesvědčení, že naše investiční strategie je správná. Firmám, do kterých jsme v N1 investovali, se daří výborně a do konce roku hodláme uzavřít ještě přibližně čtyři další investice. Za celou existenci fondu se nám podařilo investovat zhruba 600 milionů korun. Tento vývoj nás dovedl až k založení druhého fondu a jmenování dvou dosavadních kolegů novými partnery, kteří jsou pro náš tým dlouhodobě silnými posilami,“ komentují personální změny Marek Moravec a Jaroslav Trojan, managing partneři fondu N1.

„Díky působení v advokacii mám cenné zkušenosti s fungováním venture kapitálových transakcí jak na lokální, tak na mezinárodní úrovni. Tyto zkušenosti nám mimo jiné v N1 umožňují být při uzavírání investic mnohem rychlejší a pružnější, což je zejména u pre-seedových kol klíčové. Své dosavadní působení v N1 mne dovedlo k úžasným startupům a skvělým lidem, kteří je tvoří. Těším se na naší další spolupráci,” komentuje Kocarová.

Než v roce 2022 nastoupila Klára Kocarová do Nation 1, působila jako právnička v několika advokátních kancelářích, zejména ve Feichtinger Žídek Fyrbach či Pierstone, kde se věnovala mimo jiné venture kapitálovému financování.

Ondřej Homola působí ve fondu N1 od roku 2021. V začátcích fondu se podílel na jeho akceleraci a nastavování procesů. Během tohoto období zužitkoval své zkušenosti, které získal při budování svého startupu StartMonday, jenž v roce 2016 vstoupil na kanadskou burzu a posléze na Börse Frankfurt. Za poslední čtyři roky se navíc stal mentorem několika startupů, které dnes patří do portfolia N1.

„Ze svého jmenování partnerem jsem nadšený, neboť se přímo mohu podílet na posouvání fondu kupředu. Do fondu přináším svůj zahraniční network venture kapitálových investorů. Věřím, že i díky tomu se nám podaří objevit a podpořit skvělé firmy,“ dodává Homola.

„S N1 investujeme od úplných začátků fondu. Za čtyři roky spolupráce za sebou máme několik úspěšných investic, které pomohly firmám jako Hedepy, Snuggs, Vrgineers nebo Disivio stát se světovými špičkami ve svých oborech. Dosavadní historie fondu mě utvrzuje v přesvědčení, že N1 má nakročeno k dalším úspěchům,“ komentuje andělský investor Martin Rozhoň.

Předchozí

Manažery roku jsou Urválková a Převrátil

Dentons radila CPI PG při získání úvěru ve výši 635 milionů eur

Další