Taylor Wessing radila UBM na Lipně

|

Advokátní kancelář Taylor Wessing Česká republika poskytla právní poradenství mezinárodní developerské skupině UBM Development při prodeji rekreačního rezortu na Lipně společnosti Lipno Invest Vision s.r.o., jež je součástí rakouské skupiny Gruppe Dorn-Fussenegger.

Služby advokátní kanceláře Taylor Wessing zahrnovaly přípravu a strukturování transakce, která spočívala v prodeji rozsáhlého developerského projektu v lokalitě Kovářov u Frymburka, a vyjednání transakčních dokumentů s kupujícím a zúčastněnou zahraniční finanční institucí. Tým vedený partnerem Jakubem Adamem, jehož dalšími členy byli Marek Strádal, Radim Doležal a Martin Šerák, připravil a vyjednal transakční dokumentaci a poskytl UBM Development právní podporu také při souvisejících stavebně-právních aspektech projektu.

„Těší nás, že jsme měli příležitost s UBM Development opět spolupracovat na této významné transakci, která potvrzuje setrvalý zájem o rekreační nemovitosti v atraktivních lokalitách. Navzdory koronavirovým omezením se nám transakci podařilo úspěšně dokončit ke spokojenosti všech zúčastněných stran,“ uvedl Jakub Adam, partner Taylor Wessing Česká republika.

UBM Development se přednostně věnuje kancelářským a rezidenčním nemovitostem ve významných evropských metropolitních oblastech, jako je Vídeň, Berlín, Mnichov nebo Praha.

„Musím ocenit velmi profesionální a zároveň i příjemnou spolupráci s týmem advokátní kanceláře Taylor Wessing pod vedením Jakuba Adama,“ uvedl Josef Wiedermann, výkonný ředitel UBM Development Czechia.

Transakce mezi UBM Development a Gruppe Dorn-Fussenegger byla úspěšně dokončena v srpnu 2021. Strany se dohodly, že ohledně podmínek transakce bude zachována důvěrnost.

Jakub Adam je partnerem advokátní kanceláře Taylor Wessing Česká republika, ve které vede skupinu Real Estate & Construction. Je zkušeným právníkem s mnohaletou praxí se zaměřením na fúze a akvizice, nemovitosti a jejich financování. Poskytuje poradenství domácím i zahraničním klientům při komplexních transakcích v různých průmyslových odvětvích. Jakub je členem Asociace pro rozvoj trhu s nemovitostmi (ARTN) a také výboru pro nemovitosti Americké obchodní komory. Pravidelně se jako řečník účastní konferencí a seminářů. Během své praxe publikoval řadu článků v právních publikacích a je spoluautorem příručky Immobilienrecht in Europa (Právo nemovitostí v Evropě).

Marek Strádal, Senior Associate v advokátní kanceláři Taylor Wessing Česká republika, je členem skupiny Real Estate & Construction, radí klientům v oblasti nemovitostí a stavebního práva a energetického práva a má rozsáhlé know-how v oblasti licencování energií a investic do obnovitelných zdrojů energie.

Předchozí

Stinné stránky motorismu lze zmírnit. Peugeot jde příkladem

Na trhu je nová generace oblíbeného systému HELIOS

Další