JŠK radila KB SmartSolutions při akvizici poradenského ENVIROSu

|

Akvizicí společnosti ENVIROS, s. r. o. rozšířila Komerční banka své aktivity v oblasti energetického a environmentálního poradenství, kterým významně posílí svou stávající poradenskou pozici na poli ESG, energetiky, projektů energetických úspor a životního prostředí. Společnost ENVIROS , s.r.o. působí na trhu od roku 2004 a to nejen v České republice, ale i v zemích střední a východní Evropy a dalších zemích světa. ENVIROS, s.r.o. spolupracuje s celou řadou klientů z mezinárodních a nadnárodních institucí, včetně OSN, Evropské komise, OECD, EBRD, Světové banky a UNDP. Důležitou roli hraje ENVIROS, s.r.o. také jako nezávislý poradce pro financování energeticky úsporných projektů obnovitelných zdrojů pro řadu významných společností na středoevropském trhu.

„V Komerční bance si již dlouhou dobu uvědomujeme, že udržitelný a odpovědný způsob podnikání je důležitý nejen pro nás, ale stává se podstatnou hodnotou i pro naše klienty. Začleněním společnosti ENVIROS do Skupiny KB se staneme jednoznačným poradenským lídrem v oblasti energetiky a ESG a také jedinou bankou, jež bude schopna poskytnout klientům kompletní škálu služeb od poradenství až po udržitelné financování,“ uvedl David Formánek, člen představenstva Komerční banky, a.s.

Transakční tým JŠK vedl na straně kupujícího partner Roman Kramařík ve spolupráci s vedoucím advokátem Patrikem Müllerem a koncipientem Tomášem Králem. Jejich přínos transakci ohodnotil ředitel KB SmartSolutions, s.r.o. Jiří Přibyl: S JŠK jsme na obdobné transakci spolupracovali poprvé a byli jsme velmi spokojeni. Oceňujeme hlavně skvělou komunikaci a praktický a proaktivní přístup k různorodým překážkám na cestě k úspěšnému podpisu a vypořádání transakce. AK JŠK zvládla na výbornou také roli právního koordinátora celého projektu, který vyžadoval řešení právních otázek nejen v české jurisdikci, ale také ve Velké Británii, na Slovensku a v Srbsku.“

Roman Kramařík také svou velkou spokojenost neskrýval: „Peníze jsou krví ekonomiky a banky jejím srdcem. Kdybyste se mne na integraci bank s jakýmikoliv poradenskými firmami ptali před pěti roky, byl bych určitě skeptický. A to přestože německá Energiewende byla tématem nejméně od roku 2010. Z dnešního pohledu je ale integrace s energetickým poradenstvím naprosto pochopitelná a já jsem přesvědčen, že pomůže bankám i společnosti jako celku. Bankovní srdce totiž díky ní lépe pomůže ekonomice překonat energetickou transformaci, o jejíž reálné nevyhnutelnosti by dnes snad nepochyboval ani Václav Klaus. Jsem moc rád, že náš tým mohl Komerční bance při akvizici společnosti ENVIROS právně pomáhat a děkuji všem zúčastněným za jejich nasazení a profesionalitu, čímž se zasloužili o mimořádně hladký průběh celého projektu. Kdo někdy dělal nějakou akviziční transakci určitě tuší, o čem mluvím.

Předchozí

Weinholdi zastupovali Volný u Nejvyššího soudu v desetimiliardovém sporu

Exekutoři varují před sofistikovanými podvody

Další