Boháč má nové proděkany, Nejvyšší správní soud předsedu

|

Advokacie a právo pohledem Jana Januše – Právnickou fakultu vede od začátku února, a tím rovněž od tohoto týdne, nový děkan Radim Boháč. Vybral už si i své nejbližší spolupracovníky – a nutno dodat, že výborně –, k nimž se ve čtvrtek kladně vyjádřil i Akademický senát. Boháčovým statutárním zástupcem se tak stal jeden z jeho protikandidátů Marek Antoš, na starosti bude mít jako za bývalého děkana Jana Kuklíka rovněž komunikaci a IT. Naopak další ze zájemců o děkanský úřad Milan Damohorský, vedoucí katedry práva životního prostředí, jako proděkan končí. Zahraniční vztahy fakulty má mít nově na starosti Magdalena Pfeiffer.

Pokračují pak šéfka katedry jazyků Marta Chromá jako proděkanka pro magisterské studium a vedoucí katedry evropského práva Michal Tomášek jako proděkan pro vědu, výzkum a edici. Do děkanova týmu nově míří Jakub Handrlica jako proděkan pro doktorské studium a Věra Honusková jako proděkanka pro rozvoj fakulty a rovněž Kristina Koldinská jako koordinátorka pro LL.M. a cizojazyčné studijní programy a Michal Urban jako koordinátor pro inovace ve studiu. 

V čele Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Karlovy pak Radima Boháče nahradil Josef Staša.

Zásadní personálie ale tento týden proběhla rovněž u Nejvyššího správního soudu, prezident Miloš Zeman totiž jeho novým předsedou jmenoval soudce Karla Šimku. Ten má být v čele soudu až do nyní skoro „astronomického“ roku 2032. „Soudce Karel Šimka se narodil 24. ledna 1973 v Plzni. Od října 2004 do září 2005 byl dočasně přidělen k Nejvyššímu správnímu soudu. V říjnu roku 2005 se stal soudcem Nejvyššího správního soudu. Od ledna roku 2008 je členem rozšířeného senátu NSS. Od počátku roku 2014 dosud je členem kompetenčního senátu Nejvyššího správního soudu a také předsedou senátu. Od září roku 2016 dosud byl předsedou kárného senátu ve věcech soudců podle zákona č. 7/2002 Sb,“ představuje nového předsedu Nejvyšší správní soud.

Dosud poměrně tajemná kancelář Aegis Law spustila 1. února své webové stránky. Jak jste se na Lawyers & Business už dozvěděli, za firmou stojí jako partneři Jan Krampera a Tomáš Procházka a spolu s nimi další právníci, působící dříve v kanceláři Eversherds Sutherland. Pro Eversheds jde o výraznou ztrátu, například pracovněprávní praxe vedená právě Procházkou vyhrála v minulosti ocenění Právnická firma roku. V tuto chvíli působí v Aegis Law desetičlenný tým, rychle se má ale rozšiřovat. Narozdíl od mnoha jiných podobně vznikajících advokátních kanceláří se totiž Aegis Law, v níž dále působí například Vojtěch Faltus a Jiří Kokeš jako vedoucí advokáti, nechce profilovat úzce, ale jako firma s plným servisem a komplexním právním pokrytím. Nalákat do svých řad chce zkušené advokáty třeba i umožněním rychlého vstupu do své majetkové struktury.

Předchozí

Šmakal: Inspirujme se islandským úvěrovým registrem i ombudsmanem pro dlužníky

Real Estate vede v CEE Attorneys Denisa Nováková

Další