Plachká: Přichystali jsme step list pro začínající advokáty

|

„Česká advokátní komora určitě odvádí záslužnou práci, ale v rámci iniciativy a projektu Komora 2.0 vnímáme prostor pro zlepšení. To bychom chtěli nabídnout my,“ uvedla v rámci úvodního slova kandidátka do představenstva za Komoru 2.0 Michala Plachká v třetím Lawyers & Business: FORUM o službách a komunikaci advokátní komory .

„Vnímáme rezistenci přístupu ke Komoře jako k servisní advokacii a snahu vnímat ji jako ministerstvo advokacie, zaměřené na dohled, ale my si tohle nemyslíme. Česká advokátní komora by měla advokátům poskytovat poměrně výraznou pomoc i po organizační stránce. Věříme, že advokáti ocení, když budou mít jasné a přesné instrukce a ocení, když budou přesně vědět, co mají v kterých životních situacích dělat. Ušetří jim to čas a na druhé straně věříme, že to bude ku prospěchu i advokacii jako takové,“ pokračovala Plachká.

S tím, že ještě před volbami sami udělali první krok: „Vypustili jsme první vlaštovku. Step list pro začínající advokáty, kde jsme shrnuli jeho životní situace: dodělal zkoušky a co tedy má dělat. Co je třeba zařídit, kam dojít, jak je to s daněmi, jak je to s pojištěním, jaké jsou formy výkonu advokacie a jaké systémy si má zajistit, věci kolem marketingu.. Vše přehledně na jednom místě. Věříme, že by bylo fajn, kdyby tohle byla jedna z forem servisu advokátům. Kdyby to například bylo součástí webu.“

Lawyers & Busines: FORUM diskutují vybraní kandidáti do představenstva České advokátní komory, každou ze čtyř kandidujících platforem vždy reprezentuje jedna advokátka či jeden advokát. Kulaté stoly moderuje šéfredaktor magazínu Lawyers & Business Jan Januš. Nyní jsou k dispozici tři vydání: Advokáti ve veřejném prostoru a požadavky na jejich etiku a Digitalizace a elektronická advokacie + Rozšiřování služeb poskytovaných advokáty a Služby a komunikace České advokátní komory. Brzy zveřejníme čtvrtou debatu, a to na téma Vzdělávání advokátů.

Foto: Daniel Hromada

Předchozí

Dentons radí Draslovce vedle Afriky i v Americe, tým šéfují i Češi

SUV Peugeot 2008 na benzín, naftu i elektřinu

Další